A stressz és a hangfürdők kapcsolata.

A mai orvostudomány szerint a betegségek több mint 80% -át közvetlenül a hosszan tartó stressz okozza.
A stressz bármilyen formában (fizikai, szellemi vagy érzelmi) aktiválja a szimpatikus idegrendszert, és kiváltja az olyan hormonok felszabadulását, mint például az adrenalint, ami a „harc vagy menekülj” üzemmódba kapcsolja az egész szervezetet és beindítja a kortizon termelését , amely közvetlenül befolyásolja és megemeli a vérnyomást, a vércukor szintet, és azonnal leállítja az immunreakciókat. Ezeknek a stresszhormonoknak a folyamatos magas szinten tartása az egész szervezet működésére negatív hatással van, végül fizikai és szellemi fogyatékossághoz , betegséghez vezet.

Amikor az idegrendszert krónikusan aktiválja a stressz, a keringő negatív hormonok feleslege olyan diszfunkciókat okoz, mint a magas vérnyomás, szívbetegségek, az elhízás, a depresszió, az álmatlanság, az autoimmun betegségek , és a krónikus gyulladás következtében fellépő egyéb betegségek.
A mai orvostudománynak ezekre a betegségekre a mai napig nincsen megfelelő megoldása és csak a testi tünetek enyhítésére tud ajánlani különböző kemikáliákat, “gyógyszereket”, amiknek a mellékhatása megint csak újabb fajta betegségeket okoz, amire majd megint ajánlanak egy másik fajta gyógyszert és ez így megy tovább. Mivel a gyógyszerek csakis a fizikai testre hatnak, ezért csak a testi tüneteket tudják vele csökkenteni , de a betegség okát, gyökerét azt nem tudják hatékonyan elérni vagy gyógyítani. Mivel a stressz nem egy fizikai betegség -,igaz hogy vannak testi tünetei ,de a gyökerei lelki vagy szellemi szinten vannak -, ezért nem lehet őket fizika mesterséges anyaggal, gyógyszerekkel hatékonyan kezelni. Pontosan ezért mai orvostudomány a betegségek túlnyomó többségét nem tudja hatékonyan meggyógyítani és a kialakulásuk okáról pedig fogalmuk sincsen.

Ezért a stressz kezelésére valami olyan szer vagy terápia kell ami a lelki és szellemi szinten kialakult rendellenességeket, blokkokat tudja hatékonyan oldani és megszüntetni. És itt jön a képbe az IASH- hangterápia, ami a hangtálak és gongok egyedien különleges hangrezgései által, szinte azonnal hatni tud az érzelmi és szellemi állapotunkra, ami azonnal kimutatható és látható a pozitív hatással van akár már az első alkalom után.
A hangfürdő néven ismert akusztikus koncertek a különböző hangok és rezgések óceánját hozzák létre, amely egy mélyen pihentető állapotot hoz létre a testben, amely aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, hogy egyensúlyba hozza a túlzottan túlterhelt szimpatikus idegrendszert. A testünk körülbelül 70 százaléka víz, és a vízben a hanghullámok négyszer olyan gyorsan terjednek mint a levegőben. A hanghullámok úgy működnek a testben mint egy tóba dobott kő által létrehozott kör körös hullámok terjedése.
Ugyan így terjednek a hangtálak és a gongok által keltett gyógyító rezgések is végig az egész testünkben. A rezgések gyengéden átrezgetik az egész testünket , megrezegtetve minden egyes sejtet , mint egy sejt masszázs, így ellazítva és megnyugtatva az egész testet. Jellemzően a hallgatók pulzusa lelassul, a vérnyomás csökken és a légzés visszaáll a természetes ritmusra. A gong és a hangtálak rezgése holisztikus rezonanciát vált ki az egész testben és egy spontán kialakuló meditatív állapotot az elmében, ami a végtelen tudatosság és teljesség harmóniájának érzését eredményezi.

A hangfürdőkön használt hangszerek hangjai és rezgései mély relaxációs állapotot váltanak ki a testben, lehetővé téve az agyhullám-mintázatunknak, hogy az ébren lévő gyorsan mozgó Béta tudatállapotból átmenjen a lassan hullámzó Alfa és a Théta meditatív mintázataiba és végül elérje Delta szintet, ami megfelel az álom nélküli mély alvás állapotának. Ez az állapot egy nagyon mély pihenést tesz lehetővé a fizikai és szellemi test számára, ami megnyugtatja a szimpatikus idegrendszert és megkönnyíti az elme-szív koherenciáját, amely viszont elengedhetetlen a belső béke és szeretet érzéséhez.
Ahogyan a légzés és a vérnyomás csökken a testben, a végtagokból a vérnyomás leesik és betódul az agyba ahol azonnal beindul a jobb és a bal féltekék harmonizálása. Ebben a mély nyugalmi állapotban ezzel egy időben beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai is, ami végül is a hangterápiás eseményeknek az egyik fő célja. Mert ha röviden szeretnénk megfogalmazni mi is a stressz azt mondhatnánk “Túl sok negatív gondolat” , ezzel szemben a Meditáció pedig azt jelenti “a gondolat nélküli állapot” – nulla gondolat.
Tehát a meditáció pont a stressz ellentéte, ezért a legjobb “fegyver” a stressz elleni küzdelemben.
Az IASH hangterápiás meditáció viszont mint egy holisztikus gyógymód egyben kezeli és nyugtatja , nem csak testi betegségeket, hanem a lelki és szellemi szinten keletkezett problémák gyökereit is .

Nagyon régen az Indiai ayurvédikus bölcsek, azt mondták, hogy a hangrezgések által történő sejtmasszázs “ sejt frissülés” pozitívan befolyásolja számos betegség kezelését. Ezt a szinergiát „szamvahan-nak” nevezték, szanszkrit nyelven ez azt írja le , hogy a rezgések és a tálak csodálatos hangjai mit képesek megtenni.
A szamvahan azt jelenti, hogy „a szövet újra felébred”. És valóban ezt teszik a hangtálak kísértetiesen szép hangárnyalatai és felhangjai, új életet, egy friss energiarezgést visznek a test negatívan pangó részeibe, és ott újjáélesztik a gyógyító rezgések által az összes sejtet a testben, így ezáltal az egész test felfrissülve, új pozitív életenergiákkal lesz feltöltve.
Ennek a megértéséhez a legjobb és leggyorsabb út egy hangfürdő általi megtapasztalás.

Meditation is the best medication… Meditáció a legjobb gyógyszer.

Az IASH-hangterápia előnyei

A hangterápiás meditációk alkalmazásának számos előnye és haszna van, nemcsak testi szinten, hanem ezzel egy időben érzelmi, mentális és spirituális változások is megfigyelhetők. Nézzünk most meg egy párat közülük, hogy melyek ezek a területek.

Stressz csökkentés, mély relaxációs állapot elérése.
Aktiválja a test öngyógyító mechanizmusát, növeli a vitális energiát.
Elősegíti a káros negatív toxinok , mérgek feloldását és eltávolítását testi – lelki és szellemi szinten egyaránt.
Elősegíti a mélységes nyugalom és belső béke megtapasztalását.
Finom hangmasszázs a test összes sejt szövete számára.
Az elme és a test negatív blokkjainak és feszültségének enyhítése, feloldása.
Enyhíti a fejfájást a migrént és a fáradtság érzetet.
Segíti leküzdeni az alvási problémákat.
Nyugtatóan hat a hiperaktív gyermekekre.
Erősíti az immunrendszert és az ellenálló képességet.
Emésztési rendellenességek, gyomorproblémák enyhítése.
Ízületi vagy izomfájdalmak enyhítése.
Menstruációs problémák enyhítése.
Szív és érrendszeri problémák, magas vérnyomás kezelése.
A bal és a jobb agyféltekének a harmonizálásával fokozza a memóriát és a kreativitást, ezáltal növeli a tanulási – sport és művészeti teljesítményét.
Elősegíti a mély meditáció megtapasztalását és a spirituális fejlődést.
Csakra harmonizálás, és Aura tisztítás.
Negatív elavult gondolkodási minták és meggyőződések leállításával és új neuron-utak létrehozásával lehetőséget teremt az új pozitív gondolatok megteremtéséhez.
Elősegíti az egész test , a lélek és szellem harmonikus és kiegyensúlyozott állapotba kerülését.
Elősegíti az önbecsülés és az önszeretetet érzését.

Upcoming Events