Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hangfürdő a Herman Ottó Múzeumban

2022.04.13. @ 19:00 - 20:00

2500Ft
Nagy szeretettel várok mindenkit a Miskolcon a Herman Ottó múzeum ásvány gyűjteményének a bemutató termébe. Heti rendszerességgel, minden szerdán 19.00 órától ezen a különleges helyen hangterápiás meditációt, más néven hangfürdőt fogok tartani.
Jelentkezés:

Mit jelent az IASH-Hangfürdő és Csoportos meditáció?
Az IASH hangfürdő egy meditatív akusztikus koncert, amely „lemossa” a stresszt és a feszültséget, ellazítja a testet, megtisztítja a tudatot, megnyugtatja az elmét, és aktiválja a test természetes öngyógyító rendszereit.
A IASH csoportos hangfürdők általában 1-1.5óra hosszúak szoktak lenni. A hangfürdőkön bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül.
Ezeknek a hangfürdőknek a két meghatározó hangszere a Gong és a Himalájai hangtálak. Ezek az ősi hangszerek teljesen egyedülálló és különleges hangzásuk miatt semmi máshoz nem hasonlítható tiszta és gyógyító rezgéseket bocsátanak ki magukból. Ezek a nyugtató hangrezgések a legoptimálisabbak az agyunk számára a teljes ellazuláshoz és a mély meditációs állapot eléréséhez.
Az IASH hangterápiás-meditáció egy szisztematikus módszer, amely teljes fizikális, mentális és érzelmi ellazulás hoz létre.
A hangterápiás meditációnak az a célja, hogy a hangfürdőn résztvevőket a hangtálak és gongok rezgéseinek kellemesen nyugtató hangjai, gyorsan, könnyedén minden erőfeszítés nélkül juttassa egy mély relaxált nyugalmi állapotba. Ez az őszpontosított tudatú , alváshoz közeli állapot olyan érzés mintha aludnánk, viszont a tudatunk egy mély tudatossági szinten működik tovább.
A hangterápiás meditáció során a tudat az alvás és az ébrenléti állapot között van, de független mindkettőtől. Ebben az állapotban nincsenek gondolatok és nincsenek érzelmek, csakis az elcsendesedett megfigyelő tudatosság a jelenben. A hangfürdő alatt igyekezzünk ébren maradni, a cél a tudatosság fokozása. A tudatalattiból rendszeres gyakorlás révén hasznos intuíciókat, megérzéseket kaphatunk. Ez az az állapot amit a művészek ihletettségnek neveznek és ez a forrása a legtöbb felfedezésnek is. Ebben az állapotban szinte minden problémánkra megtaláljuk a választ.
Az IASH hangfürdőket ideális esetben elkülönített csendes zárt helyen megfelelő hőmérsékletű és félhomályos szobában vagy teremben végezzük. A csoportos hangfürdőn való részvételkor nem kell semmi mást csinálni csak egyszerűen le feküdni a földre és pihenni, és csak élvezni a csodálatoson különleges hangrezgések vibrálását és ezáltal a gyógyító rezgések majd eláradnak az egész testében „megfürdetve” , átrezegtetve minden egyes sejtet , mint egy sejt masszázs.
Laza kényelmes, meleg ruhában érkezz, hogy melegen tudd tartani magad, mert a hangterápiás meditáció ideje alatt a test hőmérséklete egy kicsit lecsökken.
Hozz magaddal joga matracot és amire még igény szerint szükséged lesz ahhoz ,hogy egy órát a földön fekve kényelmesen el tudjál tölteni, pl. kis párna , pléd, takaró, hálózsák stb.
Az IASH hangtreápiás meditációkat lehet széken ülve vagy kerekes kocsiban is hallgatni, ha valaki esetleg nem tud egy órát fekve eltölteni.
Az ideális póz a hangfürdő ideje alatt a Savászana póz amikor is a földön hanyatt fekvésben egyenes gerinccel a lábakat enyhén szét tárva, és a kezek a test mellet tenyérrel felfele néznek. A jógában ez a teljes ellazulás póza, mivel ebben az állapotban az érzékszervi ingerek a minimálisra redukálódnak.
Ennek az elősegítésének az érdekében kérlek hogy hozz magaddal még egy saját szempárnát vagy valami mást pl.sál, póló, törülköző, stb. amivel le tudod takarni a szemedet a hangfürdő időtartama alatt. Ez nagyban elősegíti a meditációs állapot elérését azáltal, hogy használatakor a szemhéjakra eső enyhe nyomás nem engedi mozogni a szemhéjakat, amikor az agy betér a “REM” fázisba – ez az álom és az ébrenlét közötti időszak állapota. Így a szempárna használatával sokkal gyorsabban és könnyebben megy végbe az ellazulás és a helyes meditációs állapot elérése.
Ellenjavallatok, kinek nem alkalmas a csoportos hangfürdő.
A hangfürdők nem kötöttek semmilyen korhoz, de általában a csoportos hangfürdőkre nem szoktak pici babákat és kis gyerekeket hozni, akik nem képesek egy órát nyugodtan és csendben a földön fekve egy helyben eltölteni.
Kérlek ne használj erős parfümöt vagy egyébb más illatosítót.
Ha valaki köhög vagy náthás akkor kérlem ne jöjjön.

 

A részvételi szám korlátozott, ezért, ha szeretnél részt venni, akkor kérlek mihamarabb foglald le a helyedet! Kérlek érkezz időben, ha lehet 10-15 perccel korábban hogy kényelmesen elfoglald a helyed és kényelembe tudd helyezni magad. A hangfürdőt mindig pontosan kezdjük, ezért már 5 perc késés miatt is kint maradhatsz… remélem te sem szeretnéd ha valaki megzavarná a Meditációdat.

Gyakorlati tudnivalók: Mit hozz magaddal és hogyan készülj fel?

Remélem hamarosan találkozunk.

Béke és szeretet,

Zoltán

 

Hangfürdő a Herman Ottó Múzeumban

Részletek

Dátum:
2022.04.13.
Időpont:
19:00 - 20:00
Összeg:
2500Ft

Szervező

Laczai Zoltán
Telefon:
20 2860543
View Szervező Website

Helyszín

Miskolc, Görgey Artúr utca 28.
Görgey Artúr utca 28
Miskolc, 3530 Magyarország
+ Google Térkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük