Az IASH hangfürdő egy meditatív akusztikus koncert, amely „lemossa” a stresszt és a feszültséget, ellazítja a testet, megtisztítja a tudatot, megnyugtatja az elmét, és aktiválja test természetes öngyógyító rendszereit.

A IASH csoportos hangfürdők általában 1 óra hosszúak szoktak lenni, ezek lehetnek kisebb csoportos rendezvények vagy családi összejövetelek, de akár több száz fős, vagy még ennél is nagyobb rendezvények. A hangfürdőkön bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül, ezeknek a hangfürdőknek a két meghatározó hangszere a Gong és a Himalájai hangtálak . Ezek az ősi hangszerek teljesen egyedülálló és különleges hangzásuk miatt semmi máshoz nem hasonlítható tiszta és gyógyító rezgéseket bocsátanak ki magukból. Ezek a nyugtató hangrezgések a legoptimálisabbak az agyunk számára a teljes ellazuláshoz és a mély meditációs állapot eléréséhez. Az IASH hangterápiás-meditáció egy szisztematikus módszer , amely teljes fizikális , mentális és érzelmi relaxációt hoz létre. Lehetővé teszi az elme számára, hogy egy mélyen megváltozott tudatállapotba kerüljön, amely erőteljesebb és intenzívebb, mint az éjszakai alvás. Ezért az IASH hangterápiás meditáció egy éber alvási fázisnak is tekinthető a joga nidra-ban ezt az állapotot egy dinamikus alvási állapotnak hívják. A hangterápiás meditációnak az a célja , hogy a hangfürdőinken résztvevőket a hangtálak és gongok rezgéseinek kellemesen nyugtató hangjai, gyorsan, könnyedén minden erőfeszítés nélkül juttassa ebbe a mély relaxált nyugalmi állapotba. Ez az őszpontosított tudatú alváshoz közeli állapot olyan érzés mintha aludnánk , de viszont a tudatunk azonban egy mély tudatossági szinten működik tovább. A hangterápiás meditáció során a tudat az alvás és az ébrenléti állapot között van, de független mindkettőtől. Ebben az állapotban nincsenek gondolatok és nincsenek érzelmek csakis az elcsendesedett megfigyelő tudatosság a jelenben. A hangfürdő alatt igyekezzünk ébren maradni , a cél a tudatosság fokozása. A tudatalattiból rendszeres gyakorlás révén hasznos intuíciókat, megérzéseket kaphatunk. Ez az az állapot amit a művészek ihletettségnek neveznek és ez a forrása a legtöbb felfedezésnek is. Ebben az állapotban szinte minden problémánkra megtaláljuk a választ. A buddhisták szerint a meditáció a megvilágosodáshoz vezető egyetlen út.

Az IASH hangfürdőket ideális esetben elkülönített csendes zárt helyen megfelelő hőmérsékletű és félhomályos szobában vagy teremben végezzük. A csoportos hangfürdőn való részvételkor nem kell semmi mást csinálni csak egyszerűen feküdjön le és pihenjen, engedje el magát és adja át magát a csodálatos hangrezgések világának és ezáltal a gyógyító rezgések majd eláradnak az egész testében „megfürdetve” , átrezegtetve minden egyes sejtet , mint egy sejt masszázs.

Laza kényelmes ruházatban érkezzen, hogy melegen tartsa magát, mert a hangterápiás meditáció ideje alatt a test hőmérséklete egy kicsit le csökken.

Hozzon magával jógamatracot és amire még igényei szerint szüksége lesz, ahoz hogy egy órát a földön fekve kényelmesen el tudjon tölteni, pl. kis párna , pléd, takaró, hálózsák stb. Az IASH hangtreápiás meditációkat lehet széken ülve vagy kerekes kocsiban is hallgatni, ha valaki esetleg nem tud egy órát fekve eltölteni. Az ideális póz a Savászana amikor is a hanyatt fekvésben egyenes gerinccel a lábakat enyhén szét tárva, és a kezek a test mellet tenyérrel fel felfele néznek. A jogában ez a teljes ellazulás póza, mivel ebben az állapotban az érzékszervi ingerek a minimálisra redukálódnak.

Ennek az elősegítésének az érdekében kérem hogy hozzon magával egy saját szempárnát vagy valami mást amivel letudja takarni a szemeit a hangfürdő időtartama alatt. Ez nagyban elősegíti a meditációs állapot elérését azáltal, hogy használatakor a szemhéjakra eső enyhe nyomás nem engedi mozogni szemhéjakat, amikor az agy betér a “REM” fázisba – ez az álom és az ébrenlét közötti időszak állapota. Így a szempárna használatával sokkal gyorsabban és könnyebben megy végbe az ellazulás és a helyes meditációs állapot elérése.

Ellenjavallatok , kinek nem alkalmas a csoportos hangfürdő.

A hangfürdők nem kötöttek semmilyen korhoz ,de általában a csoportos hangfürtökre nem szoktak pici babákat és kis gyerekeket hozni akik nem képesek egy órát nyugodtan és csendben a földön fekve egy helyben eltölteni, általában 9-10 éves kortól kezdve, korhatár nélkül mindenkinek ajánlott.
Ha valaki köhög vagy náthás akkor kérjük ne jöjjön addig, míg jobban nem lesz.
Ha valaki tudja magáról hogy nagyon erősen horkol , az számítson rá hogy a szomszédait zavarni fogja és lehet hogy párszor erre figyelmeztetni fogják, kicsit megrázzák hogy felébredjen, megértését előre is köszönjük.
Ha bármilyen kétsége van és kérdése lenne a hangfürdőn való részvétellel kapcsolatban, kérem lépjen velem kapcsolatba még a helyfoglalás előtt.

Upcoming Events