A hangterápia a különböző hangfrekvenciák és rezgések terápiás alkalmazása az ember testében és elméjében azzal a szándékkal, hogy minél jobb harmónia, egyensúly és belső béke állapotába juttassa el a hallgatókat.

A IASH-hangterápia vagy a Hanggyógyítás alapja a hangtálak és gongok által keltett különleges rezgések segítségével elérhető nagyon hatékony és egyszerű gyógyítási technika, amely sokféle fizikai, érzelmi és pszichés betegségben szenvedő emberen tud segíteni, mint például a magas vérnyomás, szívproblémák, álmatlanság, különböző függőségek, fejfájás, izom görcsök, ízületi problémák, mentális problémák, szorongás, stressz, stb. Mélyen pihentető és hipnotikus hatásuk miatt a hangtálak felbecsülhetetlen értéket jelentenek a pszichoterápia széles területén. A hangterápiás gyógyítás olcsó és könnyen elérhető módszer és ráadásul nulla negatív mellékhatással… Pozitív hatását egyre több helyen felismerték világszerte és tudósok, orvosok, tanárok és alternatív gyógyítók használják az élet különböző területén. Nem csak nyugodt légkört teremt az orvos és a beteg közötti kommunikációhoz, hanem lehetővé teszi a beteg számára, hogy mélyen megváltozott tudat állapotba (Alfa-Théta- Delta agyhullám állapotba) kerüljenek az agyhullámai és ezáltal, beinduljanak a szervezet öngyógyító folyamatai.

Az emberi test összehasonlítható egy nagy szimfonikus zenekarral, ahol minden szerv szövet és sejt külön frekvencián rezeg, ezek olyanok mint egy nagy szimfonikus zenekarban a különféle hangszerek. Minden egyes testrészeknek és sejtek is megvan a saját egyedi egészséges rezgés száma ami születésünktől fogva rezeg. De ezek a harmonikus rezgések az életünk különböző területén ért problémák és traumák miatt, kiesnek a “ritmusból” és ezáltal felbomlik a harmónia a testi és lelki egyensúlyban. Ez a diszharmónia okozza a legtöbb lelki és érzelmi problémát., amik később átalakulnak testi betegségekké. Ezért alkalmanként újra kell a testet hangolni, hogy a sejtek milliói újra harmonikusan tudjanak együtt működni egymással.

A hangterápiás terapeuta úgy működik, mint egy zenekari karmester , aki a hangtálak gyógyító rezgéseinek segítségével újra hangolja a testi – lelki és szellemi energiákat. Az idegrendszerünk minden fajta hangra nagyon érzékeny, a hangos és disszonáns hangok árthatnak vagy akár meg is ölhetnek minket, míg vannak olyan hangok is amik megerősítenek bennünket és gyógyítanak. A hangtálak különlegesen, egyedien nyugtató hangjai mélyen gyógyító hatással vannak az idegrendszerre, amely folyamatos kapcsolatban áll a test minden sejtjével.

A hangrezgések fülön keresztül észlelt hangjának és a hangrezgések testen keresztüli rezgéseinek egy időbeli érzékelése nyugtató és gyógyító hatással van a testre, az elmére és a lélekre egyaránt. Egy megszólaltatott hangtál külső, fizikálisan is érezhető rezgései hatására a sejtek azonnal elkezdenek rezonálni az emberi testben. Mivel a testünk 70-75% vízből áll, és a víz nagyszerű hang- és rezonancia vezető, ezáltal a hanghullámok mindenhol azonnal elterjedtek a testben. A hanghullámok (mint a tóba dobott kő hullámai) koncentrikus gyűrűkben terjednek egyre nagyobb körökben végig az egész testben a vér, a hús, a szervek és a csontok révén, ezáltal ellazítva őket és regenerálva a testben lévő összes sejtet.

Ily módon a több mint 100 billió sejt, az emberi test építőkövei, gyengéden tisztító masszázst kapnak, és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

A hangterápiára speciálisan válogatott IASH hangtálak gyógyító minőségű hangrezgései felszabadítják a test, az elme és a szellem által okozott energia elzáródásokat és blokkokat. És ez a lelki megkönnyebbülés teszi azt lehetővé hogy elérjük a kiegyensúlyozott belső békét és boldogságot.

Régi mondás szerint “ép testben ép lélek” , de ez valójában pont fordítva van “ép lélekkel a test is ép marad”.

Upcoming Events