A sport és a hangterápiás-meditáció kapcsolata.

Nézzük, hogyan segíti és javítja a hangterápiás-meditáció a fizikai és szellemi teljesítményt bárki számára, legyen az kezdő vagy profi sportoló.
Amikor egy sportoló fontos sporteseményre, versenyre készül, mindent megtesz az optimális teljesítmény és a legjobb eredmény elérése érdekében. Míg a fizikai edzéseken a testéből, addig a hangterápiás-meditáció során az elméjéből hozhatja ki a lehető legtöbbet. A profi sportolók tudják, hogy nem elég csak a fizikai erőnlét egy csúcseredmény eléréséhez vagy egy verseny megnyeréséhez, ami talán még ennél is fontosabb, az az érzelmi, szellemi és mentális felkészülés.
Tisztában vannak azzal, hogy a cél elérése mindig fejben dől el, és az erőnlét csak másodlagos. Ezért nagyon fontos minden sportolónak, hogy a felkészülés időszaka alatt és ami még ennél is fontosabb, hogy a nagy versenyek nyomása alatt is mindig nyugodt és kiegyensúlyozott tudjon maradni azért, hogy a versenyláz és az izgalom okozta stressz ne tudjon eluralkodni rajta. Ebben segít a hangterápiás-meditáció, ami segít könnyedén lecsendesíteni és megtisztítani az elmét minden zavaró tényezőtől, ezáltal növelve a koncentrációs képességet, a vitális energiát és a kreativitást. Ennek hatására bárki, teljes mértékben tudatosan, csakis a célra fókuszálva ki tudja hozni magából a legjobb teljesítményt.
Ha valaki rendszeresen végez hangterápiás-meditációt, az nagyban javíthatja a sportteljesítményét és állóképességét, azáltal, hogy a testi és lelki energiákat megfelelő időben a csúcsra „hangolja”.
Sok sportoló rendelkezik alacsony önbecsüléssel, így a testének és szellemi kapacitásának csak a töredék részét képes kihasználni.
Ám amikor az elménk a hangterápiás-meditációk hatására lecsendesedik és a legmagasabb szintű tudatosságban van, akkor az elme mentes minden felesleges aggodalomtól, félelemtől vagy negatív érzelemtől. Így ezzel az új tiszta tudatossággal és energiával minden belső erőforrását optimálisan felhasználva , 100 százalékig csakis a kitűzött cél elérésére tudja fordítani minden energiáját.
A hangterápiás-meditáció és a hangfürdők a sportolók felkészítéséhez nagyban megnöveli a koncentrálóképességet, a figyelmet, az önuralmat és az önbizalmat, ezáltal az elme stresszmentes marad és így a legjobb formáját képes nyújtani bármikor az életben, akár a nagy világversenyek alatti nyomás elviselésében és ezek feldogozásában is.
Így bármelyik sportoló sokkal könnyebben, minden erőfeszítés nélkül tudja elérni a kitűzött vágyait és céljait.

A hangterápiás meditációk sok segítséget tudnak nyújtani a sportolóknak a különböző sérülésekből betegségekből való felépülés folyamatában.
Legyenek ezek mentális, lelki sérülések vagy konkrét fizikai sérülések bármely formája.
A testre helyezett és megszólaltatott hangtál külső rezgései hatására a sejtek azonnal elkezdenek rezonálni az emberi testben. Mivel a test több mint 70-75% vízből áll, és a víz nagyszerű hang- és rezgésvezető, ezáltal a hanghullámok mindenhol elterjedtek a testben. A hanghullámok (mint a tóba dobott kő hullámai) koncentrikus gyűrűkben terjednek egyre nagyobb körökben végig az egész testben a vér, a hús, a szervek és a csontok révén, ellazítva és harmonizálva őket.

Ily módon a több mint 100 billió sejt, az emberi test építőkövei, gyengéden tisztító masszázst kapnak, és beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Ezért a hangfürdőket szokták sejtmasszázsnak is hívni.
A hangterápiára speciálisan válogatott IASH-hangtálak hangrezgései felszabadítják a test, az elme és a szellem által okozott energiaelzáródásokat, ezáltal megfiatalítva és regenerálva a testben az összes sejtet.

A hangterápiás-meditáció növeli a tűrőképességet és az edzések nehézségeinek a toleranciáját.
Azokkal az emberekkel, akik most kezdik el a testmozgást, sokszor előfordul, hogy hamar megunják az edzésprogramot és abbahagyják. Ez nem mindig az erőnlét hiányából vagy fizikai tünetek miatt van, hanem legtöbbször mentális gyengeség vagy érzelmi problémák állnak a háttérben. Ezért egyre több sportoló és sportklub használja már a hangterápiás-meditációk előnyét azért ,hogy a sportolók a legtöbbet tudják kihozni magukból és ezáltal még jobb teljesítményt tudjanak nyújtani a mindennapokban. Amikor valaki a legjobbat akarja kihozni magából akkor sok fizikai erőre és energiára van szüksége. Az erő és az energia azonban nem csak az ételből és italból származik, amit megeszünk és megiszunk mindennap. Igaz, hogy a testünk üzemanyaga az élelmiszer amit minden nap beviszünk a szervezetünkbe, de ha ezt az üzemanyagot a sejtjeink nem tudják megfelelően felhasználni, akkor nem lesz elégetendő üzemanyag, így a fizikai állóképesség csökken. Ahhoz, hogy teste megfelelően használja fel a tápanyagokat, éjszakánként legalább nyolc órányi mély és zavartalan alvásra van szüksége. Alvás közben beindul a test öngyógyító folyamata és a test képes meggyógyítani regenerálni a testmozgás során elfáradt vagy károsodott sejteket.
Az IASH hangterápiás-meditáció egy szisztematikus módszer , amely teljes fizikális , mentális és érzelmi relaxációt hoz létre. Lehetővé teszi az elme számára, hogy mélyen egy megváltozott tudatállapotba kerüljön, amely mélyebb, erőteljesebb és intenzívebb, mint az éjszakai alvás, ezért a hangterápiás meditáció egy éber alvási fázisnak is tekinthető. A joga nidra-ban ezt az állapotot egy dinamikus alvási állapotnak hívják. A hangterápiás meditációnak az a lényege , hogy a hangtálak és gongok rezgéseinek kellemesen nyugtató hangja bárkit könnyedén és gyorsan minden erőfeszítés nélkül juttat ebbe a mély relaxált állapotba.

Ezért az olyan profi versenyzők akik néha akár több napos fizikailag is nagyon megterhelő versenyen vesznek részt, és a verseny hevében nem jut elég idő az alvásra, ebben az esetben a hangterápiás meditáció kiváló lehetőséget nyújt az alvás bepótlására. Ebben a gyorsan elérhető és mélyen relaxált meditatív állapotban a test teljesen ellazul és sokkal könnyebben tud regenerálódni, a következő napi kihívásokra. .
A hangterápiás meditáció megteremti a mentális, érzelmi és fizikai egyensúly eléréséhez szükséges ideális környezetet, kiegyensúlyozva a test igényeit, és így maximalizálva a fizikai állóképességet a későbbi testmozgáshoz. Ezért a hangterápiás meditáció után úgy fogja érezni , hogy teste újjáéled, lelke felfrissül és készen áll a további kihívásokra.
Amikor valaki rendszeresen gyakorolja a hangterápiás meditációt, észreveszi az állóképesség javulását , és nagyobb lesz a toleranciája a fizikai tevékenységekhez. Az elme és test egyaránt nyugodt és kiegyensúlyozottabb lesz, ezáltal könnyebben kezeli az esetlegesen fellépő lelki nyomást, mint a versenyláz egy fontos világverseny előtt. A hangterápiás meditáció segítségével kapott pozitív energiától testének bőségesen lesz energiája az újabb testmozgáshoz, így a közérzet javulásával megnő az edzéshez való pozitív hozzáállás és nagymértékben nő az önbizalom és a teljesítmény is.

Lehetőségek sportolóknak , sport kluboknak

Egyéni kezelés– 30 -60 perces egyéni hangterápiás kezelés, meditatív hangfürdő.

Csoportos hangfürdő -30- 60 perces akusztikus meditatív zenei koncert csapatok részére.

Edzőtáborok , elvonulások alkalmával – Napi rendszerességgel célzott hangterápiás kezelések,hangfürdők az igényeknek és a lehetőségeknek megfelelően.

Profi sportolok részére – személyes tanácsadás és egyéni személyre szabott hangterápiás szolgáltatások.

Joga táborok, meditációs elvonulások alkalmával – az igényeknek megfelelően speciális hangterápiás előadások, bemutatok és oktató jellegű csoportos gyakorlás a hangtálakkal.

Ha felkeltettem az érdeklődését kérem küldjön egy email-t és egyeztessük az igényeit és a lehetőségeket.

Upcoming Events