A hangtálak és a gongok segítségével történő hangfürdő egyre keresettebb vállalati wellbeing eszköz a stressz enyhítésére és kezelésére. Hatékony megoldás a dolgozók közérzetének és teljesítőképességének javítására Egy csoportos hangfürdő ideális rendszeres wellbeing program munkahelyi közösségek számára vagy eseti alkalomra csapatépítő rendezvényeken. Segítségével előképzettség nélkül megtapasztalható a mély meditáció állapota, ennek áldásos hatásaival, a résztvevők különleges élményben részesülnek.

Előnyei

 • Csökkenti a munkahelyi stresszt és a szorongást
 • Javítja a fókuszálást és a koncentrációt, ezáltal növeli az alkalmazottak termelékenységét
 • Fokozza az érzelmi intelligenciát és az empátiát, fejleszti a kommunikációs készségeket
 • Oldja a csoporton belüli feszültségeket, javítja az együttműködést
 • Nem igényel speciális felszerelést és egyéb tréninget
 • Bárki számára nyitott vallástól, világnézettől, kortól és egészségi állapottól függetlenül
 • Nem igényel sok időt a foglalkozásokat fel lehet ajánlani munka előtt vagy után, vagy akár munkaidőben

Vállalati wellbeing lehetőségek

Hangterápiás meditáció más néven csoportos Hangfürdő: 30 – 60 perces akusztikus meditatív koncert, himalájai hangtálakkal és gongokkal.

Oktatási műhely és előadások : 30 – 60 perces beszélgetés arról, hogy mi az tudatos éberség, a meditáció és a hangterápia és ezeknek a kapcsolata. A résztvevők elmélyítik megértésüket a hangterápiás meditáció és a tudatos életvezetés mindennapi életbe való beépítésének előnyeiről, igény szerint a résztvevőknek lehetőségük lesz a nyílt kérdések és válaszok megbeszélésére.

Csapatépítési tréningek : néhány órás vagy egész napos visszavonulás, vezetői vagy csapatépítő eseményeken. Az esemény nagyon változatos és testre szabható azért , hogy illeszkedjen a szervezet és a résztvevők előnyeihez és igényeihez. Az esemény magába foglal egy 60 perces csoportos hangfürdőt, 60-120 perc elméleti oktatást a meditáció és a hangterápia testre gyakorolt előnyeiről és a hangtálak használatáról. Igény szerint és a csoport nagyságától függően a résztvevők közösen gyakorolhatnak egymáson a hangtálakkal különböző hangterápiás technikákat az egészségük megőrzésének érdekében. Ezután lehetőségük lesz a megélt tapasztalatok megosztására és az egyedi kérdések megbeszélésére. Az esemény végeztével a résztvevők különféle hasznos információkkal, eszközökkel és technikákkal távoznak az önálló gyakorláshoz.

Mi történik egy ilyen eseményen?

Minden hangfürdő egyedi a létszám és a terem méretétől függ. A hangtálak és gongok egy gyógyító, irányított meditációs élményt nyújtanak, ahol a résztvevők úgy érzik, mintha a hang rezgések átmosnák az egész testüket.

Szükség van hozzá egy egy zárható helyiségre, ahova a külső hangok nem hallatszanak be, (pl. nagyobb tárgyalóterem). A résztvevők semmi mást nem kell csinálniuk csak kényelmesen lefekszenek a jógaszőnyegekre vagy széken is ülhetek . És csak hallgatniuk kell a meditatív akusztikus koncert amely segít megnyugtatni és lecsendesíteni az elme fecsegését és ezáltal ellazítani az egész testet. Az IASH hangterápiás-meditáció egy szisztematikus módszer , amely teljes fizikális , mentális és érzelmi relaxációt hoz létre. Lehetővé teszi az elme számára, hogy egy megváltozott tudatállapotba kerüljön, amely mélyebb, erőteljesebb és intenzívebb, mint az éjszakai alvás, ezért a hangterápiás meditáció egy éber alvási fázisnak is tekinthető. A joga nidra-ban ezt az állapotot egy dinamikus alvási állapotnak hívják. A hangterápiás meditációnak az a lényege , hogy a hangtálak és gongok rezgéseinek kellemesen nyugtató hangja bárkit könnyedén és gyorsan minden erőfeszítés nélkül juttat ebbe a mély relaxált állapotba.A résztvevők mélyen nyugodt állapotba kerülnek a hangfürdő során, megtapasztalják a helyes meditációs állapotot, ezzel egy időben felfrissülnek és energikusnak érzik magukat annak befejeztével. A felhasznált hangszerek hangja általában nem hallható a zárt termen kívül.

A hangfürdő végén lehetőség nyílik a csoport számára a tapasztalatok megvitatására és a kérdések megválaszolására is, tovább hasznos útmutatásokat és technikákat is javaslok az öngondoskodáshoz és a stressz kezeléséhez.

Miért ad többet mint a csocsó asztal?

A helyes meditáció megtanulása és az előnyeinek a teljes kiaknázása akár több hónapig is tartó rendszeres gyakorlással érhető csak el, de a IASH-hangfürdők által sokkal gyorsabb és mélyebb eredményeket érhetünk el rövid- és hosszútávon egyaránt. A hangterápiás meditációs események ideális feltételeket teremthetnek a résztvevők számára ahhoz, hogy meditatív állapotba kerüljenek anélkül, hogy pontosan tudnák azt hogyan is kell ezt megtenni, és mindezt akár már az első foglalkozás alkalmával. Az IASH-hangterápiás hangszerek által létrehozott különleges hangok és rezgések, valamint a szakértői útmutatás segít könnyedén lecsendesíteni a résztvevők agyhullámait, és ezáltal minden erőfeszítés nélkül szinte automatikusan elérhetik a helyes meditációs állapot elérését és azonnal megtapasztalják annak jótékony hatását. Így kilépnek az alagút látásmódból, és az elme kreatívan tud majd gondolkodni és működni, ezáltal könnyebben meg tud megbirkózni a stresszel és a szorongással.
Egészségügyi előnyök:

 • Mély relaxációs állapotot biztosít
 • Csökkenti a stresszt és az ehhez kapcsolódó betegségeket
 • Növeli és javítja az alvás minőségét
 • Javítja a mentális fókuszt / tisztaságot és a kreativitást
 • Csökkenti a testi fájdalmakat (endorfin felszabadulás)
 • Enyhíti vagy csökkenti a szorongást és a depressziót
 • Csökkenti a magas vérnyomást
 • Csökkenti a feszültséggel kapcsolatos fájdalmat, mint például a migrénes fejfájást,
 • Növeli a szerotonin termelést, ami javítja a hangulatot és a viselkedést
 • Növeli az önértékelés és az önszeretetet
 • Fokozza a szervezeti immunitást

A Healthline magazin cikke a hangfürdő hatásairól

Cégek akik fontosnak tartják

Vajon miért fordít egyre nagyobb figyelmet a világon egyre több cég a dolgozóinak a mentális egészségére? A rendszeres hangfürdő – meditáció segíthet megoldani olyan problémákat, mint a stressz és kiégés, a gyenge termelékenység, a nem megfelelő kommunikáció, a tartós betegszabadság, az alacsony önértékelés, az empátia hiánya.

A Google, az Apple,a L’Oreal, a Facebook, az Adidas, a Nike, az HBO, a Warner Bros, a Vogue és sok más nagyobb cégnél már több éve nyújtanak a dolgozóiknak különféle meditációs technikákat azért ,hogy ezek segítségével próbálják enyhíteni és megoldani ezeket a láthatatlan problémákat amelyek lassítják a növekedést, nem kívánt súrlódásokat hoznak létre a cégen belül, és ezáltal nagyban csökkentik a hatékonyságot. Az egyszerű hagyományos meditációs technikák elsajátítása és használata viszont még így is nehézséget okoz sok kezdő gyakorlónak, mert ebben a felgyorsult világban nem olyan könnyű csak úgy az egyik percről a másikra lecsendesíteni az elméjüket és elérni a helyes meditációs állapotot. Hiszek abban, hogy az IASH hangterápiás meditációk és hangfürdők jelentik a meditáció jövőjét, ami választ tud adni az új stresszforrások gyors növekedésére a mai felgyorsult világunkban.

Ha szeretne többet tudni, vagy ajánlatot kérni

Forduljon hozzám bizalommal!

E-mail: laczai.zoltan@iashhangterapia.hu

Telefon: 06202860543

Laczai Zoltán IASH Master Soundhealer

Upcoming Events