Gyakran ismételt kérdések

Ha maradtak még kérdéseid, itt választ kapsz rájuk.

Hol tartják a hangterápiás meditációt?

Az IASH hangfürdőket ideális esetben elkülönített, csendes zárt helyen, megfelelő hőmérsékletű és félhomályos szobában vagy teremben végezzük.

Hogyan érkezzek a meditációra?

Laza, kényelmes ruházatban. A hangterápiás meditáció ideje alatt a test hőmérséklete egy kicsit lecsökken, ezért hozz magaddal bármit, amire szükséged lehet ahhoz, hogy egy órát a földön fekve kényelmesen el tudj tölteni, pl. kispárnát, plédet, takarót, hálózsákot stb.

Mit kell csinálnom a hangfürdőzés alatt?

A csoportos hangfürdőn való részvételkor egyszerűen feküdj le és pihenj. Engedd el és add át magad a csodálatos hangrezgések világának. A gyógyító rezgések eláradnak egész testedben, „megfürdetve”, átrezegtetve minden egyes sejtet, mint egy sejtmasszázs.

Hogyan kell a hangterápiás meditáció alatt feküdnöm?

Az ideális póz a Savászana, földön fekve hanyatt fekvésben, egyenes gerinccel, a lábakat enyhén széttárva, és a kezek a test mellett tenyérrel felfelé néznek. A jógában ez a teljes ellazulás póz, mivel ebben az állapotban az érzékszervi ingerek a minimálisra redukálódnak.

Ha számodra ez a pozíció kényelmetlen, akkor nyugodtan feküdhesz úgy, ahogy kényelmes, a lényeg hogy kényelemben érezd magadat. 

Az IASH hangterápiás meditációkat lehet széken ülve vagy kerekes kocsiban is hallgatni, ha valaki nem tud egy órát a földön fekve eltölteni.

Várandós kismamáknak az oldal fekvős pozíció a javasolt.

Mit kell vinnem a hangfürdőzésre?

A hangterápiás meditáció ideje alatt a test hőmérséklete egy kicsit lecsökken, ezért hozz magaddal melegebb öltözetet vagy takarót. Készülj saját szempárnával, amivel le tudod takarni a szemed a hangfürdő időtartama alatt. Ez nagyban elősegíti a meditációs állapot elérését azáltal, hogy a szemhéjra eső enyhe nyomás nem engedi mozogni szemhéjakat, amikor az agy betér a “REM” fázisba. Ez az álom és az ébrenlét közötti időszak állapota. A szempárna használatával sokkal gyorsabban és könnyebben megy végbe az ellazulás és a helyes meditációs állapot elérése.
Hozz magaddal vizet vagy valamilyen folyadékot, mert utána fontos a folyadék pótlása a szervezetben.

Mit tegyek a hangfürdő után?

Maradj hidratált állapotban, ezért lehetőleg fogyassz több vizet mint általában, hogy könnyebben kiürüljenek a testből felszabaduló méreganyagok.
Fogyassz könnyű ételeket, sok gyümölcsöt, zöldségeket és kerüld a nehéz zsíros húsételeket! Ne fogyassz alkoholt és semmilyen más káros anyagot sem!
A hangfürdő után nagyon nyugodtnak és kipihentnek fogod érezni magad, ezért próbáld meg kihasználni ezt a harmonikus természetes egyensúlyérzetet azáltal, hogy elcsendesíted a bejövő információkat. Törődj egy kicsit magaddal.
Azt tanácsolom, hogy tartsd távol magad egy időre a közösségi médiától, a tévétől és más elektronikus stimulánsoktól, mivel ez segít megtartani a lelki egyensúly és a belső boldogság érzését.
Esetleg végy egy meleg fürdőt, vagy olvass egy kedvenc könyvből. A természetben eltöltött idő is mesés lehet, mert a természet világa segít a harmónia megtartásában. Meg fogsz lepődni, hogy mennyi tiszta, új gondolat és inspiráció érhet azután, hogy meghallgatod a belső párbeszéded és megpróbálsz “szívközpontú” maradni.
A méreganyagok kiürítésének elősegítésére jó segítség lehet a szauna vagy egy meleg gőzfürdő. Ha teheted, szaunázz rendszeresen a hangfürdők vagy az egyéni hangterápiás kezelések után.

Mennyi ideig tart a hangterápiás meditáció és ki vehet részt rajta?

A IASH csoportos hangfürdők időtartama általában 1 óra. Lehetnek kisebb csoportos rendezvények vagy családi összejövetelek, de akár több száz fős, vagy még ennél is nagyobb rendezvények. A hangfürdőkön bárki részt vehet kortól és nemtől függetlenül. Általában 9-10 éves kortól kezdve, korhatár nélkül mindenkinek ajánlott.

Kinek nem alkalmas a csoportos hangfürdő?

A hangfürdők nem kötöttek semmilyen korhoz, de általában a csoportos eseményekre nem szoktak pici babákat és kisgyermekeket hozni, akik nem tudnak egy órát nyugodtan, csendben feküdni.
Köhögés és nátha esetén kérlek maradj otthon, és egyeztessünk egy másik időpontot!
Ha erősen horkolsz, számíts rá, hogy szomszédaidat ez zavarni fogja és elképzelhető, hogy figyelmeztetni fognak erre, kicsit megráznak, hogy felébredj.
Megértésedet előre is köszönjük.

Mit szükséges még tudnom?

Ne használj erős parfümöt vagy más illatosító szert, ami másokat zavarhat!
A hangfürdő ideje alatt kapcsold ki vagy némítsd le a mobiltelefont, és maradj csendben!

You have Successfully Subscribed!