Vélemények

Olvasd el azon személyek visszajelzéseit, akik már részt vettek csoportos hangfürdőn

„Olyan volt ez a nap, mintha vezettek volna. Reggel arra gondoltam, bele kell állnom a hangtálba, és mindenképp elsőként. Gondoltam jót fog tenni a meggyötrődött testemnek, lelkemnek. Viszont ekkora élményre nem számítottam. Úgy álltam bele, hogy átadom magam a hangtálnak, nem agyalok, csak hagyom, hogy hasson rám valahogyan. Nagyon érdekes volt megfigyelőként jelen lenni a saját testemben és hagyni, hogy az erőteljes rezgések átáramoljanak az egész valómon.

Olvasd tovább

Úgy éreztem, a szívem most végre megpihenhet, hiszen a tál rezgései segítik, szinte ők adják a pulzálását. Éreztem, hogy emelkednek a karjaim, és tudtam, hogy milyen végső pozíciót akarnak elérni, de azt nem tudtam sikerül-e, viszont éreztem, hogy Zoli segíti a folyamatot, mintha ő is tudta volna, hova „kell” eljuttatni. Nem találok rá megfelelő szavakat, nem tudom, mit jelent, viszont teljesen feltöltődtem tőle. Köszönöm!”

Ildikó Szadáról

Mi az IASH hangterápia

„A mai hangfürdőn alapvetően végig hánytorogtak a gondolataim, mint a tenger tarajos hullámain a tajték. Viszont amikor elkezdted énekeltetni a tálat, a meditáció vége felé, az egyetlen pillanat alatt kiszorított a tudatomból minden gondolatot, csak a hangra tudtam figyelni, az egész testem megfeszült, nem nagyon tudtam lélegezni. A rezgést a teljes testfelületemen éreztem. Azt éreztem, hogy a bőrömön hullámformák futnak végig, mintha tarajos, csipkés hegygerincek futkosnának alatta vagy benne, vagy apró lángnyelvek. Ha láttál már zenéről oszcilloszkópon képet, vagy megijesztett macskáról karikatúrát (amikor égnek áll az összes szőrszála), ahhoz tudnám hasonlítani, csak itt nem szőrszálakról (libabőrről) volt szó, hanem rendesen a bőröm rezonált.

Olvasd tovább

Végül, amikor levetted a bőrrel bevont faütőt a tál éléről, és a tál hangja átcsapott a magas felharmonikusokba, akkor az addigra már pattanásig feszült testemben egy energiarobbanást, kilövellést éltem át, az ég felé, egy felfelé táguló kúp vagy gömbhéj formájában. Ilyen élményem volt már korábban egyszer hangfürdőn, amikor legelőször beleálltam a nagy tálba. Erre most egyáltalán nem számítottam, teljesen váratlanul ért, és feltöltődtem tőle. Ezért volt az, hogy amikor lezártad a koncertet, szinte rögtön felültem, fel voltam pezsdülve. Volt egy olyan érzésem, hogy ezt valamilyen műszerrel még messziről is ki lehetett volna mérni. 🙂

László Szadáról

„Számomra a hangfürdő olyan, mintha elmennék egy mentális szépségszalonba, ahol egyszerre cirógatnak, simogatnak, masszíroznak és ezáltal gyógyítanak. Korábban otthon meditáltam, csendben a szobában ülve, majd a Facebookon olvastam a hangtálas meditációról és annak gyógyító hatásairól. Nagyon kíváncsi voltam és lelkesen mentem el az első alkalomra. Legelőször az tetszett meg, hogy milyen összhang van mindenki között, nagyon jólesett szeretetteljes környezetben lenni és önmagamra minőségi időt fordítani.

Olvasd tovább

Szinte pár perc után teljesen ki tudtam kapcsolni, el tudtam engedni a külvilágot, át tudtam adni magam az élménynek. Ahhoz tudnám a leginkább hasonlítani, amikor az ember testileg-lelkileg megújul, mint amikor visszatérünk egy csodás nyaralásból és úgy érezzük, hogy teljesen fel vagyunk töltődve. Viszont itt nem csak a testünk, hanem a lelkünk, a tudatunk is megpihen. Fizikailag olyan érzés, mintha masszíroznának, érzékelem a testemet, hagyom, hogy a hangok „átmossanak”, megtisztítsanak, befelé figyelek. Ahogy megszólalnak a gongok, úgy érzem magam, mintha átkerülnék egy másik dimenzióba, ahol minden tiszta, fényes és könnyebbség áramlik végig rajtam. Azóta, amikor csak tehetem, elmegyek meditálni. Egy óra hangtálas meditáció után sokszor úgy „kelek fel”, mint egy pihentető alvásból. Mindenkinek ajánlom, aki szeretne a lelkével foglalkozni és a rohanós hétköznapokból egy kicsit kikapcsolódni.”

Rita Miskolcról

You have Successfully Subscribed!