Mi az IASH hangterápia?

Különböző hangfrekvenciák és rezgések terápiás alkalmazása a nagyobb harmónia, egyensúly és belső béke érdekében.

Hangterápia

Hatékony és egyszerű terápiás technika, amelynek alapja a hangtálak és a gongok különleges rezgései. Olcsó és könnyen elérhető módszer mellékhatások nélkül.

Pozitív hatásait egyre többen felismerték világszerte. Tudósok, orvosok, tanárok és alternatív gyógyítók használják az élet különböző területein.

Olvass tovább a hangterápiáról

Ez a módszer különböző fizikai, érzelmi és pszichés betegségben szenvedőn segíthet. Mélyen pihentető és hipnotikus hatásuk miatt a hangtálak felbecsülhetetlen értéket jelentenek a pszichoterápia széles területén.

Nem csak nyugodt légkört teremt az orvos és a beteg közötti kommunikációhoz, hanem lehetővé teszi a beteg számára, hogy agyhullámai mélyen megváltozott tudatállapotba (Alfa-Théta- Delta agyhullám állapotba) kerüljenek és ezáltal, beinduljanak a szervezet öngyógyító folyamatai.

Az emberi test egy nagy szimfonikus zenekarhoz hasonlítható, ahol minden szerv, szövet és sejt külön frekvencián rezeg, úgy mint a hangszerek.

Minden egyes testrésznek és sejtnek születéstől fogva adott az egyedi egészséges rezgésszáma. A harmonikus rezgések a problémák és traumák miatt kiesnek a “ritmusból” és felbomlik a testi és lelki egyensúly harmóniája. Ez a diszharmónia okozza a legtöbb lelki és érzelmi problémát, ami később testi betegséggé alakul.

A hangterápiás terapeuta úgy működik, mint egy zenekari karmester, aki a hangtálak gyógyító rezgéseinek segítségével újrahangolja a testi, lelki és szellemi energiákat.

Idegrendszerünk érzékenyen reagál a különféle hangokra. A hangos és disszonáns hangok árthatnak vagy akár meg is ölhetnek, míg vannak olyan hangok, amik megerősítenek bennünket és gyógyíthatnak. 

A hangrezgések fülön keresztül észlelt hangjának és a testen keresztüli rezgéseinek egy időben történő érzékelése nyugtató és gyógyító hatással bírhatnak a testre, az elmére és a lélekre. Egy megszólaltatott hangtál külső, fizikálisan is érezhető rezgései hatására a sejtek azonnal elkezdenek rezonálni az emberi testben.

Mivel a testünk 70-75%-a vízből áll, és a víz nagyszerű hang- és rezonancia vezető, a hanghullámok mindenhol és azonnal elterjednek. Mint a tóba dobott kő hullámai koncentrikus gyűrűkben terjednek végig az egész testben egyre nagyobb körökben, a vér, a hús, a szervek és a csontok révén, ezáltal ellazítva őket és regenerálva a testben lévő összes sejtet.

Ily módon a több mint 100 billió sejt, az emberi test építőkövei gyengéden tisztító masszázst kapnak, és beindulhatnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

A hangterápiára speciálisan válogatott IASH hangtálak gyógyító minőségű hangrezgései felszabadítják a test, az elme és a szellem által okozott energia elzáródásokat és blokkokat. Ez a lelki megkönnyebbülés teszi lehetővé, hogy elérjük a kiegyensúlyozott belső békét és boldogságot.

A régi mondás szerinti “ép testben ép lélek”, de ez valójában pont fordítva van “ép lélekkel a test is ép marad”.

Mi az IASH hangterápia

IASH Hangfürdő és Csoportos meditáció

Egy meditatív akusztikus koncert, amely „lemossa” a stresszt és a feszültséget, ellazítja a testet, megtisztítja a tudatot.

Két meghatározó hangszere, a Gong és a Himalájai hangtálak különleges hangzásuk miatt semmi máshoz nem hasonlítható, tiszta és gyógyító rezgéseket bocsátanak ki magukból. Ezek a hangrezgések a legoptimálisabbak az agyunk számára a teljes ellazuláshoz és a mély meditációs állapot eléréséhez.

Olvass tovább a hangfürdőről és a csoportos meditációról

Az IASH hangterápiás meditáció egy szisztematikus módszer, amely teljes fizikális, mentális és érzelmi relaxációt hoz létre. Lehetővé teszi az elme számára, hogy egy mélyen megváltozott tudatállapotba kerüljön, amely erőteljesebb és intenzívebb, mint az éjszakai alvás.
Az IASH hangterápiás meditáció éber alvási fázisnak is tekinthető, a joga nidra-ban ezt az állapotot dinamikus alvási állapotnak hívják.

A tudat az alvás és az ébrenléti állapot között van, de független mindkettőtől. Itt nincsenek gondolatok és érzelmek, csakis az elcsendesedett megfigyelő tudatosság a jelenben. Ez az az állapot, amit a művészek ihletettségnek neveznek és ez a forrása a legtöbb felfedezésnek is. Ebben az állapotban szinte minden problémánkra megtaláljuk a választ.

A hangfürdő alatt igyekezzünk ébren maradni. Célunk a tudatosság fokozása legyen. Rendszeres gyakorlással a tudatalattíból hasznos intuíciókat, megérzéseket kaphatunk. A buddhisták szerint a meditáció a megvilágosodáshoz vezető egyetlen út.

You have Successfully Subscribed!