Rólam

„Életem legnagyobb áldásának tartom, hogy megismerkedtem ezzel a csodálatos világgal és a megszerzett tudást megoszthatom most veled is.”

Ősi hangok a modern világnak

Nevem Laczai Zoltán, 1973-ban születtem Magyarországon, ám az életem második felét az Amerikai Egyesült Államokban töltöttem. Itt ismerkedtem meg a hangtálak és gongok egyedülálló, semmihez sem hasonlítható, varázslatos hangjával, ami magával ragadott és rögtön az életem értelmévé vált.

Jelenleg Magyarországon élek, és a New York-ban megszerzett ősrégi indiai tudást és tapasztalatot szeretném megismertetni és tanítani.

Mi az IASH hangterápia

Mindig is vonzódtam a keleti vallásokhoz és filozófiákhoz és egyre többet akartam tudni róluk. 2005-ben rátaláltam az első kisméretű hangtálamra egy buddhista kellékeket árusító Manhattan-i üzletben. Egyből éreztem, hogy valami megérintett. Otthon egyszerű szobadíszként tekintettem rá. Néha megszólaltattam és gyönyörködtem a csilingelő hangjában.

A jóga és a meditációs technikák tanulmányozása közben felismertem a hangtálak gyógyító hangja és a meditáció közötti szoros kapcsolatot. Ez teljesen megváltoztatta az életemet. Úgy éreztem, ez az a lehetőség, ahol a mindennapjaim nagy részét úgy tölthetem, hogy közben élvezem és kamatoztatom a meditáció pozitív előnyeit. Így lettem hangtál terapeuta, hangtál specialista, hanggyógyító (sound healer), majd hanggyógyító mester (Master Sound Healer).

Bővebben

Tanulmányaimat az akkori 5 legismertebb Amerikai Hangterápiát oktató iskolában végeztem. Olyan tanároktól tanultam, akik mögött hosszú évtizedek tapasztalata áll. Érdekes volt látni, hogy mennyire sokféle megközelítés és technika létezik a hangtálak gyakorlati használatával kapcsolatban. Minden egyes iskolának más volt a protokollja és technikája.
Mivel a hangtálak típusa és mérete is nagyon különböző, ezért mindenkinél mást eredményezett a hangterápiás kezelés. Észrevettem, hogy nincsenek írott szabályok, minden egyes tanár a maga tudását, a kutatásainak az eredményét és élettapasztalatát osztja meg a tanulókkal.

A legtöbb tanítvány többnyire csak egy mestertől tanulja a hangtálak használatát. Én a sokadik iskola elvégzése után is azt éreztem, hogy nem kaptam meg a megfelelő válaszokat.

Tanítóim

Tanulmányaimat az akkori 5 legismertebb amerikai, hangterápiát oktató iskolában végeztem. Olyan tanároktól tanultam, akik mögött hosszú évtizedek tapasztalata áll. 

Satya Brat - IASH iskola alapítója és vezetője

Satya Brat – International Academy of Sound Healing /IASH/ iskola alapítója és vezetője

“Amikor a tanítvány készen áll, a mester megjelenik”. Ez az én életemben is pontosan így történt. Mondhatnám véletlen események sorozatának is – de tudjuk, hogy nincsenek véletlenek -, hogy megismerkedtem az Indiában élő és tanító Satya Brat hangterápia nagymesterrel, az International Academy of Sound Healing /IASH/ iskola alapítójával és vezetőjével.

Az első találkozásunk alkalmával nagyon jó baráti viszony alakult ki köztünk. Vendégül láttam New York-i lakásomban és 7 éven keresztül szerveztem neki a tanfolyamokat egész észak Amerikában. 

Már az első tanfolyam elvégzése után látható és érezhető volt Satya Mester tudásának és bölcsességének kimagaslóan nagy különbsége a többi tanárhoz képest. Az összes kérdésemre megkaptam tőle a választ. Nem volt semmi kétségem afelől, hogy ő a legnagyobb tudású ma élő mester, aki nem csak a hangtálak használatáról tudja a legtöbbet, hanem azok gyártásáról és készítéséről is. Az IASH iskolában használt hangtálakat saját kézműves mestereivel készítteti, garantálva a folyamatos, kiváló minőségét.

Ő az egyedüli ma élő mester, aki a saját, speciálisan hangterápiás kezelésekre tervezett és gyártott egyedi hangtálait használja, és oktatja azok terápiás használatához alkalmazható technikákat.

A hangtálak minősége az egyik legfontosabb tényező az IASH hangterápiák alkalmazásánál. Csak így lehet garantálni a világ minden részéről érkező tanítványoknak, hogy ugyanazzal az eséllyel tudják kezelni a hozzájuk érkezőket. Satya Mesterrel évente háromszor szerveztünk tanfolyamokat az Egyesült Államokban, és több ezer emberhez juttattuk el a hangtálak és a gongok csodálatos nyugtató és gyógyító rezgéseit.

A Satya Mestertől megtanult tudással sikerült bejutnom Manhattan legjobb és legrégebbi Jóga stúdióiba, ahol részt vettem több mint száz hangfürdő lebonyolításában.

Idővel megszereztem az IASH Akadémia összes fokozatát, legvégén a tanári képesítést is. Én vagyok az első Magyarországról, aki az IASH Akadémia tanári képesítésével rendelkezik.

Satya Mester engedélyével és támogatásával ezt a tudást szeretném Magyarországon megismertetni. Ha szeretnél többet megtudni Satya mester életéről és tevékenységéről, látogass el erre az oldalra.

Don Conreaux - Gong-Jóga és Kundalíni Jóga tanár

A gongozás világhírű 80 éves new-yorki nagyapja több mint 50 éve tanítja a gongok hangterápiás használatának technikáit az egész világon.

Miután sikeresen elvégeztem nála a haladó Gong-Jóga mesteri fokozatot a manhattani Integral Yoga Institute első gong tanfolyamán, beválasztott a saját “házi” csapatába, így több mint 5 éven keresztül rendszeres előadó voltam az Integral Yoga Insitute-ban megrendezett hangfürdőkön.
Többször léptem fel vele rendezvényeken. A legemlékezetesebb számomra a világ legnagyobb katedrálisában, a Manhattan-ben található St.John’s the divine-ben történő fellépésünk. A világbéke elérésének érdekében rendezett koncerten (Kirtan) több mint 2000 emberrel ismertettük meg a gongok csodálatos rezgéseit.

Suren Shresta

Suren Shresta – Amerikában élő nepáli származású (Master Sound healer teacher) Mester, hanggyógyító tanár, alapítója és vezetője a Coloradói Boulder-ban található – The Atma Buti Sound and Vibrational Schoolnak. Atma Buti szanszkrit nyelven azt jelenti: a” lélek gyógyszere”.
Suren világhírét a nagysikerű könyvének köszönheti, amit a hangtálak gyógyító erejéről és azok praktikus használatáról írt. (“How to Heal with Singingbowls”, azaz “Hogyan gyógyíts az éneklő-tálakkal”) A tanfolyam elvégzése után nagyon jó baráti kapcsolat alakult ki kettőnk között, csoportos hangfürdőt is szerveztünk.

Richard Rudis - Tibetan singing bowl school – (Kalifornia)

Richard Rudis (Karma Sonam Dordzse) több mint harminc éve tanulja a keleti buddhista filozófiát.
A tibeti buddhizmus Vadzsrajána iskolájának amerikai gyakorlójaként régóta zarándokolja a szent helyeket és kutatja az eredeti tanításokat Ázsia-szerte. 1988 óta tanít buddhista dharmát és „Hangrezgés Gyógyító Műhelyeket” (Sound Healing Workshop) vezet, ahol kizárólag eredeti, hagyományos antik himalájai hangszereket használ.
Publikált író, zenész és előadó a vibrációs hanggyógyítás témában.

A hanggyógyítás úttörője több mint harminc éve más hanggyógyászati kutatókkal folytatott kiterjedt együttműködése folytán és a keleti energetikai gyógyítással kapcsolatos tanulmányai eredményeképpen egy egyedülálló “szent hanggyógyítási technikát” fejlesztett ki. Létrehozta az első, eredeti “Sacred Sound Bath”-ot, amely azóta „Gong Bath™” néven ismert. 2008 óta ő birtokolja ezt a védjegyet.

Több mint 1000 Gong Bath-on lépett fel az Egyesült Államokban és a világ más részein. Nemzetközi szinten több mint 35 000 résztvevőnek segített megtapasztalni a gongok és a himalájai hangtálak nyugtató és harmónikus hangrezgéseit.

Diane Mandle

Tibetan singing bowl school – (Kalifornia)

Mich Nur

9 ways Academia – (Pennsylvania)

Marco Dolce

American Academy of Sound Healing (New Jersey)

Olvasd el, hogy mit tapasztaltak a hangterápiás meditáción résztvevők

You have Successfully Subscribed!