Hogyan segít a hangterápiás meditáció a betegségek kezelésében?

Meditation is the best medication… A meditáció a legjobb gyógyszer

Ha röviden szeretnénk megfogalmazni, hogy mi a stressz, azt mondhatnánk, hogy “Túl sok negatív gondolat”. Ezzel szemben a Meditáció “a gondolat nélküli állapotot” jelenti.

A meditáció a stressz ellentéte, ezért a legjobb “fegyver” a stressz elleni küzdelemben. Az IASH hangterápiás meditáció holisztikus gyógymódként kezeli és nyugtatja nem csak a testi betegségeket, hanem a lelki és szellemi szinten keletkezett problémák gyökereit is.

Mit okoz a stressz?

A mai orvostudomány szerint a betegségek több mint 80%-át közvetlenül a hosszan tartó stressz okozza. A stressz bármilyen formában (fizikai, szellemi vagy érzelmi) aktiválja a szimpatikus idegrendszert, és kiváltja az olyan hormonok felszabadulását, mint például az adrenalin.

Az adrenalin a „harcolj vagy menekülj” üzemmódba kapcsolja az egész szervezetet és beindítja a kortizon termelését. Ez közvetlenül befolyásolja és megemeli a vérnyomást, a vércukorszintet, és azonnal leállítja az immunreakciókat. A stresszhormonoknak a folyamatos magas szinten tartása az egész szervezet működésére negatív hatással van. Fizikai és szellemi problémákhoz és betegségekhez vezethet.

Amikor az idegrendszert krónikusan aktiválja a stressz, a keringő negatív hormonok feleslege olyan diszfunkciókat okoz, mint a magas vérnyomás, szívbetegségek, az elhízás, a depresszió, az álmatlanság, az autoimmun betegségek és a krónikus gyulladás következtében fellépő egyéb betegségek.

A mai orvostudománynak ezekre a betegségekre a mai napig nincs megfelelő megoldása és csak a testi tünetek enyhítésére ajánl kemikáliákat, “gyógyszereket”. Mellékhatásuk azonban újabb betegségeket okozhat, amire másik gyógyszert ajánlanak, és ez így megy tovább. A betegség okát, gyökerét hatékonyan gyógyítani azonban nem tudják.

Mivel a stressz nem fizikai betegség – noha vannak testi tünetei, de a gyökerek lelki vagy szellemi szinten vannak -, ezért nem lehet őket fizika, mesterséges anyaggal, gyógyszerekkel kezelni hatékonyan.

A stressz és a hangfürdők összefüggése

A stressz kezelésére olyan szer vagy terápia szükséges, ami a lelki és szellemi szinten kialakult rendellenességeket, blokkokat hatékonyan tudja oldani és megszüntetni.
Az IASH hangterápia a hangtálak és gongok egyedien különleges hangrezgései által szinte azonnal hatni tud az érzelmi és szellemi állapotunkra. Ez rögtön kimutatható és látható pozitív hatással bír akár az első alkalom után.

Egy mélyen pihentető állapotot alkot a testben, amely aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, egyensúlyba hozva a túlterhelt szimpatikus idegrendszert.

Hogyan hat a hangterápiás meditáció a testünkre?

A testünk körülbelül 70 százaléka víz. A vízben a hanghullámok négyszer olyan gyorsan terjednek mint levegőben. A hangtálak és a gongok által keltett gyógyító rezgések a testünkben ugyanúgy működnek, mint a tóba dobott kő által létrehozott körkörös hullámok.

A rezgések sejtmasszázsként gyengéden átrezgetik egész testünket, ellazítva és megnyugtatva azt. A hallgatók pulzusa lelassul, vérnyomásuk csökken és légzésük visszaáll a természetes ritmusra. A gong és a hangtálak rezgése holisztikus rezonanciát vált ki az egész testben és egy spontán kialakuló meditatív állapotot az elmében. Ez a végtelen tudatosság és teljesség harmóniájának érzését eredményezi.

A mély relaxációs állapot lehetővé teszi agyhullám-mintázatunknak, hogy az ébren lévő gyorsan mozgó, Béta tudatállapotból átmenjen a lassan hullámzó, Alfa és a Théta meditatív mintázataiba és végül elérje a Delta szintet, ami megfelel az álom nélküli mélyalvás állapotának. Ez az állapot egy nagyon mély pihenést tesz lehetővé. Megnyugtatja a szimpatikus idegrendszert és megkönnyíti az elme-szív koherenciáját, amely elengedhetetlen a belső béke és szeretet érzéséhez.

Ahogyan a légzés és a vérnyomás csökken, a végtagokból a vér betódul az agyba, ahol azonnal beindul a jobb és a bal féltekék harmonizálása. Ezzel egy időben beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai is, ami a hangterápiás eseményeknek az egyik fő célja.

A stressz és a hangfürdők – Indiai bölcsek nyomában

Nagyon régen az indiai ayurvédikus bölcsek azt mondták, hogy a hangrezgések által történő sejtmasszázs – “sejtfrissülés” – pozitívan befolyásolja számos betegség kezelését. Ezt a szinergiát „szamvahan-nak” nevezték, ami a szövet újra felébredését jelenti. A hangtálak kísértetiesen szép hangárnyalatai és felhangjai új életet, friss energiarezgést visznek a test negatívan pangó részeibe, és ott újjáélesztik az összes sejtet.

Az IASH hangterápiás meditáció egészségre gyakorolt hatásairól itt olvashatsz bővebben.

You have Successfully Subscribed!