Avagy hogyan segíti a tanulást a hangterápiás meditáció?

Ha valamilyen tanulási vagy fejlődési nehézséget tapasztalsz gyermekednél, vagy éppen a tehetsége, kivételes képességei miatt szeretnéd fejleszteni, akkor a hangterápiás események értékes támogatást jelenthetnek számára.

A hangterápiás meditáció a kisiskolás csoportoktól kezdve egészen a felnőttképzésig alkalmazható.

A hangtálakkal való munka erősíti a gyermekek pozitív hozzáállását a tanuláshoz, jó önképet és önbizalmat teremt. Az IASH hangterápiás foglalkozások által tapasztalható meditatív állapot a gyermek számára valódi menedéket nyújt a stressz elől.

tudatos órák az iskolákban

Nagy sikereket lehet vele elérni a hiperaktív gyermekeknél is, mivel a hangterápiás meditációk alkalmával nagyon könnyen ellazulnak és a feszültséget természetes úton tudják levezetni. A rendszeres foglalkozások fokozzák a koncentrációképességet és a kreativitást.

Az IASH hangterápia magasan specializált terápiás protokolljai a hangtálakkal hatékonyak lehetnek a fogyatékossággal élő gyermekek segítésében és gyógyításában is. Csodálatos gyógyító hatása van az alacsony önértékelésben és szorongásos betegségekben szenvedő gyermekek számára. 

A hangterápiás meditáció javítja a hosszú- és a rövidtávú memóriát.
Mindannyian tudjuk, hogy a memória az IQ fő alkotóeleme. A jó memória fontossága a mindennapi élet folyamán szinte elengedhetetlen. Gondoljunk akár csak egy iskolai vizsgára történő felkészülésre, egy új idegen nyelv megtanulására vagy az egyszerű nevek és dátumok emlékezetére. A memória elengedhetetlen a mindennapi intellektuális működéshez.

Az agy két kulcsmemóriával kapcsolatos területe, a hippokampusz és a frontális agylebeny jelentősen megnövekedett aktivitást mutat a meditáció során. Ezeknek a létfontosságú területeknek a stimulálásával mind a hosszú-, mind a rövidtávú memória kapacitás megnő, ami sokkal könnyebbé teszi a napi munkát, az iskolai tanulmányokat és a mindennapi életet.
A hangterápiás meditáció növeli az IQ és EQ értéket.

Az IASH hangterápiás foglalkozások ideális kikapcsolódást jelentenek a gyermekek számára otthon vagy az iskolában, hiszen az eszköz mindenütt könnyedén és egyszerűen használható.

Olvasd el, hogy mit tapasztaltak a hangterápiás meditáción résztvevők

You have Successfully Subscribed!